fredag 1 november 2013

En helt vanlig fredag!

Ja om man är mamma till en Elof vill säga. Vi startade tidigt med att han kräktes strax efter att jag hade fått Lovis att somna om där vid strax före fem. Bara slita bort sängkläderna, spola av Elof och dumtrött som man är matar jag honom. Tre sekunder senare är det såklart kräk fulla sängen igen. *suck*

Och som inte det vore nog så blev ju Tiger full i kräk. Så där låg vi nu, på handdukar, med en mega trött Elof, Tiger som inte kunde användas och en därför vrålförbannad Elof som spenderade nästa två timmar med att nästan somna, gallskrika, sparka, slåss, vråla, väcka Lovis, lugna ner sig, Lovis somnade om och så höll det på.

Sen gav jag upp kvart över sju för då hade Elof väckt Lovis så pass att hon omöjligt skulle kunna somna om. Hej dålig start på dagen!

Men det slutar ju inte där. Tiger behövde såklart åka in i tvättmaskinen. En arg Elof blev nu ännu argare, för att inte tala om hur förbannad han vart när vi var ner igen och stoppade in Tiger i tumlaren. Som tur var dröjde det inte allt för länge innan det var dags för att sova lunch. Då var Tiger torr och sådär mysigt torktumlarevarm. Elof höll inte på att ta sig upp för trappen, Hade jag inte gått bakom och puchat hade han baskemig somnat på mitten. Och somna, det gjorde även jag och Lovis i två timmar. Så skönt. Och Elof sov ytterligare en timme. Sen var det full fart igen.

Massor med mat har han ätit idag, utan att kräkas. Så mina tankar på att det skulle vara magsjuka igen försvann och då Lovis somnade så lämpligt i tidsplanen så kunde jag och Elof i lugn och ro kocka ihop en fisksoppa till middag. Som jag njöt av att stå och laga mat tillsammans med min son! Och han hade bra roligt han också tills att han skulle hjälpa till med den hackade gula löken. Det tog inte många sekunder innan det sved i ögonen på honom. Tur att det går över fort när man tvättar händerna i kallt vatten.

Soppan blev äcklig tyckte Elof, ätbar tyckte jag och Krister skulle nog kunnat äta lika mycket till bara för att det var så gott. Vilken tur att man inte alltid måste tycka samma som alla andra!

Men nu är ju frågan om Elof har magsjuka ändå. För den vällingen han fick av Krister innan de skulle upp och sova den kom upp igen med raketfart över vardagsrumsgolvet. Det blir till att fortsätta med hygien på extrem nivå några dagar till. Till mina händers olycka, de blir så torra av allt tvättande. Men snart är vi kvitt alla hemska magsjukor!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar