torsdag 3 september 2015

En viktig skillnad!

Jag har under sommaren lärt mig en väldigt viktig sak. Någonting viktigt för mig i alla fall!

Jag har så länge jag kan minnas jobbat stenhårt med att acceptera att jag duger som jag är. Och idag finns det ingen tvekan om att jag gör det. Jag vet det med all säkerhet. Jag duger, precis som jag är!

Trots att jag haft det klart för mig de senaste åren så har det ändå varit lite upp och ner och inte känts riktigt bra alla gånger. Dels när det gäller mina prestationer som person, där har jag ju inte varit riktig nöjd alla gånger men fullt duglig för det! Men också när det gäller min egna kroppsuppfattning, där har det varit svårare men jag har alltid kommit fram till att jag duger som jag är även om det inte känts riktigt bra.

Och vet ni vad?! Jag må duga precis som jag är, i alla situationer och tillfällen! Men det behöver inte vara synonymt med att trivas som den jag är, i alla situationer och tillfällen! Jag kommer alltid kunna göra förändringar för en ökad trivsel i och med mig själv.

Att man kan jobba med sin personlighet och hur man agerar och hanterar vet och gör de flesta av oss kontinuerligt och det är inget konstigt med det, så även jag. Och jag är heller inte ensam om att med kost och motion försöka hålla kroppen i så gott skick som möjligt, för hälsan och den egna trivselns skull. Men när det inte räcker till, när det inte spelar någon roll hur hårt en sliter för att trivas med sig själv, då är det skönt att det finns andra lösningar!

Några vet det redan och för andra kan detta komma väldigt oväntat. Det är inte helt enkelt att berätta, förmodligen för att jag är rädd för andras reaktioner samtidigt som detta är något jag vill vara öppen med för att minimera risken för att det ska pratas bakom ryggen på mig osv.

Men det får bära eller brista, i nöden prövas vännen, har jag hört.

Om lite drygt en månad åker jag till Umeå för att genomgå en plastikoperation för att göra en bröstrekonstruktion och förstoring.

Mer om de bakomliggande faktorerna kommer jag förmodligen dela med mig av en annan dag. För den här gången räcker det med detta; jag duger som jag är, men jag trivs inte och det kan jag ändra på!

1 kommentar: