lördag 30 april 2011

Mätt i magen.

Åh nu är jag mätt, mätt så mätt. Har avnjutit en underbart god fisksoppa tillsammans med min älskling. En slät fisksoppa med potatis, purjo, chili, vitfisk, paprika, tomat och vitlök. Ja också grädde såklart. De blev nått så otroligt gott! Är helnöjd över mitt val igår att vi skulle göra fisksoppa. Och det verkar som om att Krister också är rätt så nöjd. Han är tyst och snäll i alla fall.

Ja det gick ju inte som jag tänkte i Umeå. Hur jag än försökte så fick jag inte till det så att jag kunde blogga från telefonen. Men det måste jag lösa på något vis. Hade nog varit skönt att skriva av sig lite men jag får väl göra som en sammanfattning.

Först på onsdagen så körde jag 236. Sovde en liten skvätt och åkte sen till Umeå. Resan upp gick riktigt bra, var bra flyt i trafiken. Men ju närmare jag kom destå nervösare blev jag såklart.
Men det mesta löste sig när jag kom dit upp och jag fick mjölka med Susanne som jobbar där.
Så underbart det var att få mjölka lite. Det är verkligen det som jag vill hålla på med. Inge snack om saken! Men så fick jag kriterierna utav henne. Och ja. Det kändes rätt så hopplöst där på kvällen efter att jag hade läst igenom vad man skulle kunna. Tröstades lite av min goding och sen somnade jag fort.

Klev upp strax efter 5 och halv 6 skulle jag vara i ladugården och mjölkade med Susanne. Det gick riktigt bra. Som jag tycker om dessa kor. Ska bli fantastiskt roligt att få vara "barnvakt" åt några i sommar! Ja efter mjölkningen så kändes det väl kanske lite bättre och jag åt lite frukost och duchade. Sen var det bara att vänta till klockan 11 då provet skulle starta. Väntade lite i solen. Det var väldigt varmt och skönt. Men hade inte mycket till ro att sitta och sola precis. Sprang runt lite i stället och sen väntade jag utanför salen som vi skulle vara i.
Tillslut, ganska exakt klockan 11 så kom de forslunda elever som också skulle skriva provet. Riktigt trevliga :) Två tjejer och två killar var det som samtidigt med mig skulle försöka sig på det här med grönt kort. Vi var nog lika nervösa hela högen kan jag säga.

Det teoretiska provet gick rätt så fort för oss alla. Men det var en hel del kluriga frågor och så här i efterhand så vet jag att jag har svarat fel på en del. Jäkla skit kan jag ju säga. Speciellt när man inte vet hur många rätt som behövdes. Men jag har säkerligen 5 fel på 40 frågor skulle jag tro. De kan mycket väl vara för många. Tur man fick göra om det teoretiska utan att behöva göra om det praktiska.

Kände att jag behövde andas lite innan vi skulle samlas i ladugården ombytta till klockan 13. Kan ju lova att hela jag var som ett nervvrak. Så jag åkte in till city för att äta på Max. Och bara det var ju ett projekt för sig. De har ju inte drive in på någon av de två Max resturanger de hade. Nog för att jag varit där och ätit bara för någon vecka sen men då behövde jag ju inte köra bil där inne. Efter mycket om och men så fick jag parkera inne i parkeringshuset. (Så ja, nu är den oskulden tagen också) Och därifrån var det inte långt till Max.
Ja, var ju först på plats igen då när det praktiska skulle starta. Men sån blir jag när jag är nervös och spänd också. Kan inte vänta. Finns inte en möjlighet till ro i kroppen.
Vi blev först indelade i två grupper och fick i uppgift att gå brunstrunda och hitta tre kor, en vi tyckte var mager, en normal och en fet. Jag fick gå med Emelie hela eftermiddagen, jätte trevlig tjej. Vi hittade lite allt möjlig och fick pluspoäng för att vi noterade hosta hos kalvarna och en mjuk knöl på nosryggen på en ko. Då kändes det väldigt bra.
Sen så stod vi och disskuterade om lite allt möjligt gällande kor. Fick frågor och svara på om ett visst påstående var sant ellet inte. Det var faktiskt nästan lite roligt.
Efter det så fick ena gruppen börja klippa kor. Och vi (Jag och Emelie) gick iväg med andra provledaren och disskuterade kalvar och kalvuppfödning. Gick väl någorlunda men jag och komma ihåg siffror. Har ju så svårt för det så de blev inte riktigt rätt på alla frågorna. :( Jag vet ju men ändå blir det så fel när man ska uppskatta.
Men vi kom inte så långt när vi skulle klippa korna i alla fall jag och Emelie. Hon avbröt oss med att det såg ju ut som att vi kunde det här så vi pratade lite exteriör och hull istället.
Sen blev det tal om lite foder och efter det kom det efterlängtade fikat.
Då pratade vi lite om resultat ifrån kokontrollen och lite avel. Kul, intressant och där kändes det verkligen som jag kunde det som hon frågade efter också. Men så är ju det något som intresserar mig också.
Sen gick den andra gruppen iväg och förberedde för mjölkning och vi blev kvar och pratade lite mer om vad som står på tankkvittot. Blev typ utnämnd till expert på vad och varför det står det som står på tankkvittot. Lite generande, typ JA! Men kul ändå.
Ja sen fick jag och Emelie, i väntan på att den andra gruppen hade mjölkat, städa lite hos kalvarna. Då surrade vi lite om allt möjligt. Skit kul, verkligen en trevlig tjej. Skulle mycket väl kunna tro att vi är rätt så lika varandra. Nåja, sen fick jag gå iväg och mjölka och strax därefter kom också Emelie. Det gick väldans bra får jag lov att säga. Men så hade jag fått mjölka där någon gång också och det gjorde nog väldigt mycket så man blivit varse om just deras rutiner.

Ja sen så var det väl lite små surr och tack för idag typ. Vi skulle få resultaten i början av veckan som kommer. Kan jag säga att jag är sjukligt nervös inför det kanske. Jag vill verkligen ha klarat det men det hänger på det teoretiska helt klart. Det var så sjukt kluriga frågor.
Nåja. Jag åkte hem, med middags paus hos mormor. Fick nässelsoppa och det är så underbart gott! Mormors nässelsoppa är bäst. Värme gott. Och mamma var såklart jobbig och skulle veta precis allt vi hade gjort och jag ville bara andas ut och få lite distans till dagen.

Var hemma till 22. Inte allt för sent. Men skulle ju upp 01 och åka och köra 236. Men det gick det med. Fick ta en kvarts ögon blund efter halva sträckan men de får man göra ibland. Hellre det än att man kör åt skogen. Sen sovde vi länge länge på fredagen. Tog det väldigt lungt och lagade god middag tillsammans. Köttfärslimpa. Mumma.

Blev 236 en natt till också men de var mest jobbigt. Fick vänta i 70 min på buntbilsh-vetet. Att det ska ta sån tid. Också var det totalutdelning av hem och fritid på det. Men blev klar i rätt skaplig tid ändå. Det är så dumt bara när man möter abonnenter längs sträckan och det är så svårt att förklara för någon som är lite sur varför man är sen. De allra flesta har som ingen förståelse för det. Fast jag förstår dem nästan. Tidningen är inte särskilt billig idag.

Har snart duchat bort all ladugårdslukt ifrån håret nu. Tråkigt. Det luktar som mysigt på nått vis. Men att hoppa in i duchen har väl nått bra med sig också. Provade den där färginpackningen jag köpte. Och den ser ut att ge bra resultat.

Hoj hoj. Nu är det sommar!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar