måndag 4 februari 2013

Rutiner och invanda mönster!

Vare sig man vill eller inte så blir det en hel del rutiner och invanda mönster när man har ett litet barn. Typ som när man har en Elof.

Det är matning, sovning och lekstunder. Om vartannat men ändå i ganska precis samma ordning varje dag, även om inte alltid klockslagen är desamma.
Och för att tala om när vi vill vad så beter vi oss på olika sätt. Till exempel med olika ljud, blickar och ändrat beteende.

Som mamma till ett litet barn blir man vare sig man vill eller inte programmerad och kalibrerad för att märka av dessa tecken innan totalt kaos utbryter. Typ som när man är mamma till en Elof.

Detta fungerar som tur är vare sig man är vaken eller sover. Så att det byts, matas, tröstas och alla är pigga och glada. Typ som när man bor med en Elof.

Eller jag kanske skulle skriva att det fungerade. För just nu letar jag i den instruktionsbok som inte finns hur man kalibrerar om sina sensorer när den där som heter Elof från en natt till en annan byter ut som "sömnspråk" till något som för mig är lika tydligt som japanska.

Detta har resulterat i hittills tre nätter när allt hinner bli kaos innan vi förstår vad det är den där som heter Elof egentligen vill. Först tar det (för Elof) en evighet innan vi vaknar till. Kroppen är som redo på att han ska vara hungrig/kall/varm/ledsen/myssugen/vill ha "klapp på rumpan", men då inte "rätt" signaler skickas ut så vaknar vi inte innan det är kaos. Och sen tar det (förr oss) en evighet innan vi alla sover sådär gott igen tills det är dags igen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar