torsdag 8 december 2011

Strålande sol.

Idag har det varit strålande sol ute och det är så skönt! Bort med allt regn och rusk. Jag vill ha sol, sparkföre och knarrsnö.

Gjorde lite nytta ute i dag i det härliga vädret som vi i Gimåfors blev bjudna på. Vi fick -10grader, sol och vindstilla.
Och jag, ja jag körde in ved i källaren som säkert räcker i en hel vecka. Så nu kan ovädre komma!

Eller kanske inte, jag ska ju åka till Nordvik på lördag. Då är det nämligen så att jag ska titta till alla små UF-tomtar och presentera LRF lite granna. Härligt att kunna kombinera nytta med nöje och nöje med nytta!

Igår var en väldigt fartfylld dag med mycket som hände.
På morgonen när vi skulle göra oss i ordning för att åka och packa ner Styrman för att kolla upp en konstig knöl så kommer Kapten hoppandes på tre ben. Så istället för ett "vi kanske måste ringa veterinären för styrman" så blev det "när öppnar VH, Kapten måste dit typ nu!".
Hennes ena tå på vänster baktass låg vriden i 90 grader. Det var nog inte alls speciellt skönt, och klon petade in i granntån.

Men innan vi kunde åka in till veterinären så skulle vi själva till sjukhuset jag och Krister. Vi har nämligen varit på Ultraljud och tittat in på hur strömmingen har det där inne. Den klagade inte alls och viftade lite på fötterna. Strömmingen fick godkänt på alla punkter av sköterskan och vårt nya datum blev 4e Maj istället för det tidigare 3e Maj, inte så stor skillnad. Nu mera är det Lördagar som är vår brytningsdag och början på en ny vecka.

Hennes bedömning av strömmingen lyder:
18cm lång, 300gram tung, 44mm mellan tinningarna, 44mm i diameter i buken och lårbenet är 27mm.

När vi kom ut från parkeringsgaraget så bar det iväg för mig och Kapten till VH. Där blev vi lämnade av Krister som åkte ut med Styrman och Zelda till söris. Jag och Kapten behövde inte vänta särskilt länge på veterinären. Hon blev undersökt, sederad, undersökt och röntgad, sövd och tån som konstaterats vara ut led blev dragen till rätta och sen fick hon komma hem. Hon hade också ett sår mellan tårna som veterinären hade gjort rent, så nu knaprar min kissemiss antibiotika och smärtstillande i 10 dagar.

När vi väl var klara hos veterinären så åkte vi ut till Johansson och åt varsin pirog till lunch innan vi skulle hämta jäntorna på tåget för att sedan bege oss till badet för lite plaskande och julgröt. Gott och blött som vanligt. Och på det här julbadet var det tydligen två kommande bebisar som avslöjjades, våran och Kristers brorsdotter som ska ha till sommaren.

Nog om igår, idag så har vi också kommit fram till vad Styrmans knöl på svansen var för något. Nämligen ett sår som blivit infekterat men inte haft någon såröppning för varet att rinna ut så de blev nästan som en böld. Men nu är den rengjort så får vi hålla koll på det varje dag. Vi rakade runt innan vi kollade vad de va för nått så hon ser lite roligt ut på svansen nu.

Mosch

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar