tisdag 7 augusti 2012

Eksem och Vaccination

Idag har varit en bra dag men väldigt energikrävande. Började med en nattmatning och en tidig morgon. Tiden rann iväg och det bar iväg till Liden för vägning och mätning, med min nu bekräftat stora pojke!

Nya siffrorna är:
7090 gram tung, 60,5 cm lång och 42,9cm runt huvudet. Han har ökat drygt 90% på vikten och 20% på längden. Inte undra på att kläderna blir mindre och mindre!


Men då läkaren var på plats ändå i Liden så blev det inte bara vägning och mätning. Utan vi passade på att vaccinera när vi ändå var där så slipper jag åka dit igen om två veckor då vi egentligen hade fått tid till det. En spruta i varje ben blev det, tur de var två så att de kunde sticka samtidigt!
Så de två glada människorna som Elof skrattade så gott åt blev till två monster människor enligt Elof. Jag har aldrig varit med om att han har varit så arg.  Jag tror hela kommun hörde vad Elof protesterade och förbannade läkaren och sköterskan. Men efter några minuter så hade han lugnat ner sig. Och då så kom halva vårdcentralen in för att trösta charmknytet. Sen vart han på bra humör igen. Uch, det gör ont i mamma hjärtat att ha en sån arg kille.

Men mamma tyckte att läkaren var nog lite snäll ändå, då han skrev ut cortison salva till mammas fula utslag hon har i nacken....


Men när vi kom hem så fortsatte protesterna med svullen och ont i benen där de stuckit. Han blev lite varm ett tag också. Det tillsammans med hunger och övertrötthet gjorde att vi för första gången haft en otröstlig Elof, där ingenting dög. Att jag åt fläsk och löksås igår hjälpte nog till det också, då magen var uppblåst som en ballong, eller så var det reaktion på vaccinet. Svårt att veta. Pruttarna är kvar på insidan men han har rapat en hel del och tillslut så somnade han av utmattning.

Elof myser i mormors famn efter lite avslappnande
massage på magen med barnmassageoljan.
Nu till det svåra. Han sover ju i spjälsängen. Med bodyn oknäppt och en dyngsur blöja. Han hann såklart somna innan vi han byta klart. Och grinig som han var ville inte vi bråka nått mera med honom just då.
Nu är jag istället nervös för att plocka upp honom, för att byta och lägga oss i sängen. Tänk om han vaknar till ordentligt? Kommer han i så fall kunna somna om?

Aja, om han fortsätter vara grinig imorgon så har jag i alla fall lite hjälp här hemma. Mamma, Pelle, Bella och Jonna sover ute i husvagnen på gården.

Nu håller han på att vakna av sig själv. Önska mig lycka till.

Moch..

2 kommentarer:

  1. Vad var det för utslag i nacken ? , hur fick du det ? Och hur fick du bort de ? . Har liknande i nacken :(

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag har också haft liknande utslag. De är små men jätteömma. De försvann då jag uteslöt vetemjöl ( slutade på prov för magens skull). och kom tillbaks då jag en helg "syndade" med rostat bröd.

      Radera