onsdag 14 november 2012

Flitiga jag!

Har faktiskt plockat undan saker, eldat upp värme i huset, ätit betydligt färre kolhydrater idag än igår och tagit en promenad till bron med Elof i vagnen för att avsluta det hela med att flytta ankorna och mocka i stallet lagom tills att Krister kom hem.

Sen så bjöd jag på en väldigt god middag! Ölälgfärsbiffar med gräddsås, stekt lök och en klick lingonsylt. Fråga mig inte hur jag gjorde biffarna, för det kommer jag inte ihåg. De va lite färs, norrlands, lök, ägg, tomatpure och en vända i kryddskåpet. Fick tummen upp här hemma. Och när mamma titta på tv så fick Elof smaka en LITEN SMULA av pappa. Sen rapa han öl. Elof alltså. Eller så var det min egna andedräkt efter två ölälgfärsbiffar, svårt att avgöra. Rapa gjorde han i alla fall.

Sen så är det inte så lätt att sticka en kofta till Krister. För några veckor sedan så mätte jag från armhålan och ner hur lång han ville ha den. Och ikväll med en provisorisk axelsöm så fick han prova den. Mest för att kolla halsen tänkte jag. Men så säger han att den skulle vart lite längre fram ändå för att gå å ha ute. Vad då ute? Det är väl ändå en myskofta jag gör och inte ut å hämta ved kofta? Fast vad vet jag. Hur som tänker jag inte riva upp för två-tre cm. Finns en enklare lösning. Banta karl lite. För bak var den lagom.

Det blev lite för sent igår och inte fick jag någon sovmorgon idag heller. Mulle och Trolla fick. För Elof envisades med att det var bara sitta i knä som dög bra länge. Innan han gick med på att ligga på mage på golvet. Det är just nu enda stället jag vågar lämna honom vaken på. Någon dag till. Idag började han nämligen att trycka sig baklänges på mage. Måste ta och sänka spjälsängen ett snäpp innan det går att lämna honom där. Är så rädd att han ska dra upp sig i kanten. Då får han faktiskt hellre förflytta sig några meter på golvet. Tur det bara är några få dagar som jag är ensam hemma. Vi är så lyckligt lottade som vill, vågar och kan vara hemma samtidigt med Elof.

2 kommentarer:

  1. Du är flitig du! Får bra energi av att höra sånt här :D

    SvaraRadera
  2. Vadå kan man använda dom till något annat än arbetskläder

    SvaraRadera