torsdag 15 november 2012

Rubrik 6 – Min bästa vän.

När jag var liten, för några år sedan, just nu eller imorgon?
Det här med bästa vän, det är nog aldrig något som jag varit ett så stort fan av. Själva begreppet alltså, för jag älskar mina bästaste vänner. Det är mer det där att lyfta fram en bästa vän bland de bästa. Jag tror det sårar mer än det värmer.

Så jag tänker köra lite ingen nämnd ingen glömd.

Jag har ingen bundis bästa vän, utan jag har många nära vänner som jag vet att jag kan vända mig till i vått och torrt om allt!

Det började med några få vänner under mina tidigare år, de är grundstenarna bland mina nära vänner. Just nu är vi tyvärr lika långt ifrån varandra som vi är nära, utan att för den sakens skull vara ovänner. Livet svänger oss åt olika håll.

Sen så fortsätter det, kommer in nya underbara människor som man släpper in i sitt hjärta, några i högstadiet och några på gymnasiet. Det kommer visa sig att några släppte man in för långt, vissa för kort och andra höll man inte tillräckligt hårt i.

Så kommer det nog vara, genom hela livet skulle jag tro. Jag kommer hitta nya nära vänner som jag är väldigt nära medan jag är nära andra på avstånd (så som i geografiskt och själsligt) tills vi krockar samman igen.

Så att lyfta fram en särskild nära vän bland alla mina nära vänner känns fel rakt igenom. För jag jämför inte mina nära vänner med varandra på så sätt att det skulle finnas bättre eller sämre, de är helt enkelt bäst allihop!

De som känner sig träffad som en av mina nära vänner känner troligtvis helt rätt och kan ta åt sig av dessa ord:

Ni förgyller mitt liv och vardag bara genom att vara er själva på ert egna vis!
Ni är inte och kommer aldrig bli glömda, även om det ibland kan vara långt mellan våra ord till varandra.
Ni kommer alltid att ha en särskild plats i mitt hjärta och mitt minne går på högvarv just nu med alla glada skratt vi har tillsammans.
Ibland beter jag mig dumt eller säger något plumt, men säg det till mig, för jag lyssnar på er och har aldrig för avsikt att såra er. Ibland går inte hissen hela vägen upp för mig helt enkelt.

1 kommentar: