söndag 17 maj 2015

Bröllop på 6½ vecka?!?

När det här inlägget publiceras så har jag och Krister varit äkta makar i ett dygn. Det här med tidsinställning är en bra grej! Då kan jag skriva av mig, men ingen kan läsa innan det är läge för det!

Jag och Krister har länge pratat om att gifta oss. Egentligen ända sedan innan vi förlovade oss den 5/3-2011. Men frågan har inte varit riktigt mogen och Krister har haft alla möjliga anledningar för att vi inte skulle gifta oss.

Så plockade jag på mig lite papper om Samboavtal och Testamente från LRF Konsult när jag var på regionstämman. Läser igenom och får frågan vad det där ska vara bra för från Krister. Så vi tar än en gång upp frågan sambo vs gift och att vi nu med tre barn tillsammans faktiskt borde ta tag i de juridiska frågorna så att vi är förberedda och överens medan vi är pigga och lyckliga. Får väl samma svar som alltid att det vore väl kanske bra, men det finns väl ingen vits att gifta sig för de.

Eller Kristers absoluta favoritanledning till ett icke-giftemål "vi har varit ihop för länge, ska man gifta sig så ska man göra det inom två år...)

Så en morgon ligger jag i sängen och drar mig, lite smått tjejsur och nämner i förbifarten att "Ja då är väl chansen att överraska på det här dopet över!". Vi munhuggs, retas och skrattar så som vi alltid brukar göra när den här frågan är på tapeten och mitt i allt får jag tillbaka något i stil med "kolla upp det där med hindersprövning då om de skulle hinna gå igenom".

Chocken över att Krister från min synvinkel gjorde en tvärvändning från ett blankt nej, hoppade över kanske och gick direkt på ett ja tog någon dag innan de sjönk in. Vad hände lixom?!? Jag fick lite reflektionstid borta hos Mulle. Väl hemma igen gällde det att smida medans järnet var varmt. Hindersprövning och namnändring (eller snarare underskrift på att vi inte skulle ändra namn) fixades och lades på lådan, pastorsexpeditionen ringdes upp och ett redan bokat dop ändrades till bröllop och dop och innan kvällen var slut var även en klänning från Kina beställd. Bröllop på 6½ vecka? Ja det blir så när man inte är så mycket för att detaljplanera långt i förväg!

1 kommentar: