torsdag 26 juli 2012

Here you go!

Läste i Lady Dahmers blogg att hon saknade reportage om vanliga hem där det lever folk.

I brist om annat så kan jag ju skriva om mitt hem. Komplett med disk, skräp, fula slitna möbler, hund och spädbarn. Varav den sist nämda har fått de tidigare att föröka sig mångfallt. Ja, inte hunden då men spåren av henne...

Jag skulle inte säga att vi har någon speciell inredningsstil. Det är lite "man tager vad man haver" blandat med "det som fanns" och "loppisfynd". Men ett genomgående tema är nog spädbarnskaos blandat med en kärlek för koprylar, jag tjejsamlar ju på sånt.

Låt oss börja med husets hjärta, köket! Där den mesta av disken håller hus. I köket finns det några godbitar så som väggbonaden i papp som man skymtar i det vänstra övre hörnet, bänkar belamrade med "bra att ha" prylar, vanligt köksbord med tillhörande stolar i fulfuru, en köksoffa, grislampa och loppisgardiner. 


Sen så har vi diskbänken där all disk står tillsammans med dagens äggskörd i hönshuset. Här syns också väggbonaden bättre, och mitt i all röra så finns det också en fungerande vedspis med tillhörande vedlåda. Där eldas det flitigt - på vintern.


Så kommer vi in till vardagsrummet, där är det om möjligt ännu rörigare med alla tillbehör som behövs så som soffa, dator, soffbord med "bra att ha inom räckhåll"-prylar (sådana finns också på soffryggen!), de gräsligaste fåtöljerna i kommun, diverse väggprydnader och en överfull bokhylla.
Min och sonens absoluta favoriter av väggprydnaderna är det lekfulla tygstycket köpt på IKEA med sneda kanter upphängt provisoriskt med kartnålar. Elof kan titta på tyget bra länge och jag får titta på play/film.


I andra halvan av vardagrummet har vi sonens hörna. Med "kotavelväggen", där den stora tavlan är ett kärt arvegods! Och helt underbar att titta på enlig Elof under blöjbyten. Vi har också hundens soffa, jag hade hellre haft ett stor akvarium där, men då soffa inte är vår så kan vi inte göra oss av med den så då får den väl stå där sålänge.


Den bästa möbeln i huset måste ändå vara bokhyllan. Där hamnar allt det viktiga som inte får försvinna eller som vi måste veta vart det är någon stans. En gnutta ordning hittar vi här, då de viktiga breven räkningar hamnar snyggt och prydlig på sin rätta plats.


Sen så har vi ju ordnat upp lite bland flyttstöket som fortfarande är kvar sedan ett år tillbaka. Inför nästa (om det blir någon) flytt så kommer det bli många vändor till soptippen! För sånt man inte packat upp på över ett år kan man väl ändå inte behöva, eller? Tvätt på tork, en gammal huskvarna och en äggkläckare med dyra avelsägg i återfinns också här i rummet utan något riktigt namn.


På andra sidan i rummet utan namn har vi också ställt undan vår lyxtv som vi ändå inte får in några kanaler till då vi inte har brytt oss om att köpa de prylar som behövs för att kunna titta på tv här ute på vischan. Mera fynd gardiner, dessa är från Erikshjälpen och i soffan ligger det hundratals av halvfärdiga symaskinsprojekt.


Det var nedervåningen det i vårt stökiga men ack så mysiga hem med tillhörande spädbarnskaos. Möjligen att kaoset skulle kunna minska sen när Krister tar ledigt, men jag lovar ingenting!

Moch

2 kommentarer:

  1. Vilket roligt inlägg! :) Kul att se hur folk har det hemma. Men fy vad jag hatar ordet tjejsamla, låter så fruktansvärt nedvärderande. Blä ;)

    SvaraRadera
  2. Kul att du gillart, kanske tar övervåningen nästa gång ;)
    Är väl lika bra att visa "sanningen" då jag förmodligen kommer se till att ha städat till dopet ;)

    Haha, jag vet! Just därför kunde jag inte låta bli att använda det ;)

    SvaraRadera