lördag 7 juli 2012

Nu!

Det här med att bestämma sig, ta steget, säga "Nej!" och "Från och med nu gäller .." Jag vet inte varför det ska vara så svårt. Jag vill så gärna stampa ner foten, säga "Nej nu räcker det!" till mig själv och på allvar förklara att "Från och med nu gäller sunt förnuft och inga kolhydrater!."

För min skull, för kroppens skull och för Elofs skull, vi vill alla tre att jag ska få en annan form än rund som en apelsin så att jag mår bättre och orkar mer.

Men det handlar inte om att bli av med några graviditetskilon. För dom är redan borta. Är tillbaka på ruta ett så att säga, samma vikt som för ett år sedan men fortfarande för mycket. För mycket här och för mycket där och för stor överallt så ingenting passar och ingenting ser snyggt ut. Allt ser ut som tält och det som inte är av tält storlek, ja de kläderna passar jag inte i längre.

NU!

Det är dax för mig att sluta blunda, sluta ljuga för mig själv och se sanningen i spegeln. Min kropp luras bara och det kommer inte hålla i längden att vara så här stor. Den orkar inte och jag kommer inte att orka.

Det är på tiden att jag säger till mig själv på skarpen!

Det är det här som är sanningen! Och med en matchvikt på 91,4kg och BMI på 24,5 så säger jag till mig själv på skarpen, precis som Pippi gör, att nu får det vara nog! Det är meningen att jag ska trivas i min egen kropp. Jag har bett den om förlåtelse, accepterat läget, sett sanningen i vitögat spegeln. Nu är det dax att bli kompis med kroppen också!

Så jag säger NEJ! Stopp och belägg. Här blir ingen toast till lunch. Jag börjar nu!
Jag blir så till mig att jag till och med glömmer salt och peppar! Men det smakar gott ändå, första lunchen på länge utan dåligt samvete!

Vatten, äggröra (utan salt å peppar!) söt sur sås och creme fraiche.
Så för att göra det enkelt för mig själv så sätter jag en målvikt på 65 kg. Och jag kan ärligt inte minnas när jag vägde så lite sist! Så, nu är det bara fortsätta!

Moch

4 kommentarer:

 1. Den kampen ska jag också ta mig ann' efter min lilla tittat ut i september.
  Kämpa på! :)

  SvaraRadera
 2. Hejaheja! Du kan greja detta!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det hoppas jag :) Vill man så kan man hatar det jue :)

   Radera